Om oss

Bakgrund

ATIM är en kombinerad kvinno- och ungdomsjour med särskild fokus på individer och familjer vilka riskerar att drabbas eller har drabbats av relationsvåld. Verksamheten grundades som en ideell förening år 2004 och har sedan 2005 drivit skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn. 2012 startade ATIM Tjejjour, som från och med 2016 är ATIM Ungdomsjour, med både utåtriktad och förebyggande verksamhet samt stöd via telefon, mail och chatt för utsatta unga oavsett kön. I maj 2019 öppnade ATIM sitt skyddade ungdomsboende för tjejer mellan 18-25 år.

Fokusområden

ATIMs fokusområden är våld i nära relationer, hedersrelaterad problematik, stalkning, sexuellt och ekonomiskt våld vilket vi har spetskompetens inom. ATIM Kvinno- och Ungdomsjour erbjuder individanpassad rehabilitering, säkerhetsplanering och eftervård. ATIM driver också verksamhet och insatser för papperslösa kvinnor och barn utsatta för våld på uppdrag av Malmö Stad. Men det är viktigt att poängtera att alla är välkomna att kontakta mottagningen oberoende av kön, etnicitet, sexualitet, trosuppfattning, levnadsvillkor eller funktionsvariationer. Placering i skyddat boende sker dock alltid via socialtjänst.

Kompetens

I personalgruppen finns beteendevetare socionom, samtalsterapeut, sociolog, genusvetare, undersköterska och civilekonom med gedigen erfarenhet och kompetens inom våld i nära relation. Teamen samverkar med jurister, sjukvård, skolor och förskolor och andra viktiga instanser för att bistå de stödsökande med bästa möjliga stöd och praktisk hjälp. Personalengruppen har utbildning i att göra evidensbaserade hot och riskbedömningar.

Förebyggande arbete

ATIM arbetar strategisk med förebyggande arbete. Därav erbjuder vi stöd och rådgivning till anhöriga, bekanta, kollegor, arbetsgivare och myndigheter.

Vi erbjuder även föreläsningar och workshops riktat till vuxna och unga. Våra föreläsningar är anpassade efter målgrupp och har följande områden:
• Våld i nära relation
• sexuella trakasserier och om samtyckeslagen
• hedersrelaterat våld
• barns rättssäkerhet
Föreläsningarna och workshoper kan hållas på svenska, engelska och arabiska.

ATIM tar också emot mindre grupper för studiebesök från myndigheter, skolor och andra ideella organisationer. Studiebesöket är målgruppsanpassat och inkluderar även en presentation om vår verksamhet.

Kontakta oss för mer information på info@atim.se

Statestik

22

kvinnor

Under 2018 har ATIM haft 22 kvinnor placerade i skyddat boende

23

barn och
ungdomar

Under 2018 har ATIM omhändetagit 23 medföljande barn och ungdomar.

1183

insatser

Under 2018 har ATIMs öppenmottagning haft 1183 insatser.

Kontakta oss

Öppettider

mån-fred 08:30 – 17:00

Telefon

040-12 55 86

E-mail

info@atim.se

DONERA

Då ATIM är en idéburen förening tar vi gärna emot gåvor, bidrag och stöd. Det finns många sätt för dig att ge oss ditt stöd. Du kan stödja vår verksamhet genom ett ekonomiskt bidrag.

info@atim.se
040-12 55 86

 

bankgiro-konto

5236-9725

eller

Swisha till

1231826429

Markera din inbetalning med ’Ekonomiskt bidrag’, ditt namn och kontaktupppgifter.

Bli volontär och medlem

Som volontär hos ATIM ungdomsjour kan du vara med och stötta stödsökande via chatt, telefon och mail, samt vara med vid våra utåtriktade verksamheter på skolor. Hos oss är alla välkomna att bli volontärer oavsett kön, och vi ser ett stort värde i att ha en volontärgrupp med blandade bakgrunder. Som ny volontär får du en grundutbildning och starkt stöd i början av din tid här. Vi är måna om att våra volontärer ska känna ett starkt sammanhang här på jouren och själva få ut något av att vara volontärer här. Därför anordnar vi vidareutbildningar, studiecirklar och umgås utanför jouren när vi får möjlighet. Vi håller grundutbildning för nya volontärer två gånger per år.

Om du är intresserad av att bli volontär hos oss är du välkommen att höra av dig till info@atim.se med en kort presentation av dig själv.

Genom att vara stödmedlem hos oss är du med och påverkar föreningens viktiga arbete i samhället. Våra stödmedlemmar betyder enormt mycket för föreningens utveckling och varje medlems röst är viktig. Betala in en årlig medlemsavgift på 100 kr till vårt bankgiro-konto: 5236-9725 eller swisha till 1231826429 och markera din inbetalning med ’Medlemsavgift’. Skicka in din ansökan genom att klicka på knappen nedan. Medlemsavgifter som inte matchar namn på en ansökan kommer inte att kunna godtas.

🏳️‍🌈 HBTQ 🏳️‍🌈

På ATIM kvinno- och ungdomsjour kan du som identifierar sig som kvinna (oavsett könsuttryck, biologiskt eller juridiskt kön samt sexuell läggning) vända dig för professionellt stöd och rådgivning.

ATIM Kvinno- och ungdomsjour

Box 4202
203 13 Malmö
040-12 55 86
info@atim.se

Ungdomsjouren

Telefon: 076 901 92 81
E-post: ungdomsjour@atim.se
Du kan chatta och ringa på onsdagar
kl.18.00-20:30

ATIM & Unicorn Sisterhood  – All rights reserved

Translate »
FLY SIDAN NU X