Träffa ATIMS ungdomsjoursverksamhet – Hej Camilla!

ATIMS ungdomsjoursverksamhet består av ett tiotal volontärer och tillsammans hjälps vi åt att stötta, vägleda och prata med de ungdomar som söker sig till oss via chatt, mejl eller telefon. En av dem är Camilla, som varit volontär sedan 2018.

Varför valde du att engagera dig i ATIM?
Jag kände att jag vill ha något mer än jobbet, något som gav mig något tillbaka och som låg närmare hjärtat. Så jag började kolla runt på olika volontäruppdrag och efter att jag läst ATIMs så kände jag direkt att DETTA måste jag söka! Det känns extremt viktigt att finnas för ungdomar, man minns bara själv när man var ungdom. Det kunde vara UPP och NER på samma dag, ett bråk med en vän kändes som hela livet var förstört – samtidigt som man har press på skola, fritid och allt annat. Det är inte alltid man har någon att dela med, man är rädd att man blir missförstådd eller att saker blir värre. Jag önskar jag hade ATIM att höra av mig till när jag var ung.

Varför är det viktigt att engagera sig?
Jag tror att det ger människor väldigt mycket när man känner att man kan finnas där och hjälpa någon annan i en jobbig och svår stund. Även om vi inte ser personen vi hjälper så känns det alltid så härligt efter ett pass på ATIM för vi har verkligen lyckats – vi hjälper ungdomar, PÅ RIKTIGT!

Vad är det bästa med uppdraget?
Bästa med uppdraget är att som tidigare nämnt att man känner att man faktiskt gör skillnad för någon som behöver det. Ett lyssnande öra eller ett gott råd.  Sen att man lärt känna flera andra härliga volontärer med ett fantastiskt driv gör att det är så kul att komma dit. Vi hjälps åt och utvecklas tillsammans!

Share this page:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Archives
Translate »
FLY SIDAN NU X