Träffa ATIMS ungdomsjoursverksamhet – Hej Julia!

ATIMS ungdomsjoursverksamhet består av ett tiotal volontärer och tillsammans hjälps vi åt att stötta, vägleda och prata med de ungdomar som söker sig till oss via chatt, mejl eller telefon. Först ut är Julia, som varit volontär sedan 2019. På bilden är Julia 15 år.

Varför valde du att bli volontär för ATIM ungdomsverksamhet?

Jag har länge velat engagera mig som volontär, för mig känns det viktigt och meningsfullt, men det har varit svårt att hinna med eftersom jag både jobbat och pluggat. Så hörde jag om ATIM i en läglig period, precis när jag hade studieuppehåll, så jag sökte. Det är viktigt att känna sig engagerad, tycker jag.

Vad är det bästa med uppdraget?

Det bästa är att känna att en gör ett meningsfullt arbete. Jag tänker mycket på mig själv när jag var ung, och att jag i vissa perioder hade varit jättehjälpt av att kunna prata med någon annan, någon jag inte kände. Då känns det bra att nu få vara den personen som får vara med och stötta andra unga.

Varför är det viktigt att engagera sig?

För mig är det viktigt eftersom jag tycker att frågorna ATIM arbetar med betyder mycket. Jag tycker att det är bra att vi engagerar oss om vi brinner för frågor. Det är mycket som bör förändras i samhället, och det är lätt att sitta och tycka men det är viktigt att göra något i verkligheten också. Sen betyder det mycket för mig att vi stötta unga, de är framtiden och vi hör att psykisk ohälsa bland unga ökar, och det är viktigt att vi försöker vända det.

Vad gör du annars, vad är dina intressen?

Jag pluggar sociologi och extrajobbar i en leksaksbutik. Annars tycker om att läsa, går på boxning och att bo ihop med min flickvän och min katt. Genom plugget lär jag mig mycket om sociala klyftor i samhället. Sen tar jag ut all min ilska på boxnigssäcken.

Share this page:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Archives
Translate »
FLY SIDAN NU X